Rajin!! Rajin!! Rajin!!!

hai.. salam 1Malaysia.. hehehe.. rasanya dah lama jugak tak update blog ni.. biasa la.. semenjak dah bekerjaya ni.. bukan senang nak ada masa.. (alasan ker tu?) hehehe.. bukan apa.. disebabkan badan letih bila balik kerja, banyak benda tak dapat difikirkan lagi kecuali tidur jer la.. hahaha.. rasanya dah sampai masanya kena berubah.. sampai bila nak jadi macam ni kan.. balik kerja ja tidur.. balik kerja ja tidoq(alamak.. terkeluar bahasa kedah ni..) hahaha..

sekarang ni pon dah tak macam dulu lagi.. dulu ramai kekawan boleh diajak berjalan-jalan.. sekarang duduk rumah ja.. rindu pulak zaman remaja dulu.. hehehe.. (sekarang bukan dah tua.. cuma dewasa) hehehe... berbalik kepada tajuk atas ni la kan.. agak-agak macam mana la kita dapat merajin kan diri kita ni.. selalunya kita akan ambil sikap malas.. contohnya... malas nak buat kerja.. malas baca buku.. malas masak.. malas mandi(ini bukan aku.. hehehe)

jadi kena la muhasabah diri sendiri.. agar dapat merajinkan balik diri sendiri.. aku pon banyak benda selalu nak post dalam blog ni.. tapi sebab MALAS + PENAT.. jadi aku akan biarkan begitu saja.. hehehe.. rugikan.. kalau tak.. dah penuh habis blog aku ni.. hehehe.. apa lagi kawan-kawan.. mari la kita merajinkan diri.. tak salah kalau kita ubah sedikit demi sedikit.. bak kata pepatah.. sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. jangan terlalu memaksa diri untuk terus berubah 360 darjah.. nanti kita jugak yang tak mampu nak hadapinya.. hehehe..

berubah sedikit-sedikit dulu, agak kita dapat kawal apa perubahan yang kita lakukan.. bermula dari bangun awal pagi... rajin-rajinkan bangun awal pagi sebab banyak pekara kita dapat lakukan masa pagi.. jangan tunggu tengah hari baru nak bangun.. itu memang rajin jugak.. rajin tidoq.. hahahha..

percaya tak yang kita akan lebih bersemangat kalau kita dapat tanamkan semangat kerajinan dalam diri kita ni.. bukan untuk menunjuk-nunjuk pada orang.. tapi untuk kebaikan diri kita sendiri.. apa lagi.. ayoohh.. bangun dan rajinkan diri.. hehehehe..

p/s: paksa diri bangun pagi untuk mandi.. hahahhaa...

Comments

Popular posts from this blog

Tempat Syiok - Bangi Sentral Syurga para Hijabster!!

Idea untuk kerja sambilan/part time di Malaysia

Pesanan 1: Tanpa sedar doa tiada duit