Posts

Showing posts from March, 2013

Kenangan Pak Hainan

Image
ini kisah makan malam aku..
jangan baca.. ish2... baca jugak..
hahahaha...
balik kerja ja aku duk pikiaq apa nak makan malam ni..
pikiaq punya pikiaq.. tiba-tiba aku teringat makanan yang kami(geng-geng aku) selalu makan masa zaman sekolah dulu.. hahahah..
tempat markas berkumpul dulu la sebelum p ronda-ronda pasaraya..
kat aloq staq ada city plaza la.. mana lagi..
hahahha..
apa lagi terus ajak Z p makan kat pak hainan la..
tapi ini versi KL punya.. hehehe...
bila sampai ja.. order makanan yang dulu selalu order..
ingatkan dah tak dak.. rupanya ada lagi.. nampak sangat pak hainan tak pernah berubah..
hahahaha...
apa-apa pon.. kepada kawan-kawan sekalian.. selamat menjamu selera yer...
makan.. makan.. nyum.. nyum.. nyum..

ini la makanannya.. hehehe.. Home Noodle Hainan
susahnya aku nak makan pakai chopsitk ni...
namanya mexico sunset.. slruupppp...

UiTM Latihan Industri

Image
Assalammualaikum dan salam sejahtera...
hehehehe.. jangan lupa jawab yer.. bukan apa.. beri salam tu sunat.. jawab salam wajib..
hehehe..
starting 28 Januari 2013, student-student dari UiTM datang ke IJN untuk latihan industri..
depa semua ni buat kerja kat IJN dalam masa sebulan juga la.. sampai 28 Februari.. yerlakan.. Februari mana ada sampai 30 haribulan.. hehehe...
daripada aktiviti ni la kita dapat berkongsi pengalaman dan pengetahuan dalam bidang rekod perubatan.
kita berikan mereka peluang merasai alam pekerjaan, diaman meraka pula memberikan idea-idea bernas dalam bab pengurusan maklumat pesakit.
nak cerita rasa macam pajang sangat.. hahaha..
inilah serba sedikit gambar-gambar yang dapat dirakam..
seeenyuummmm sikit.... huhuhuhu..

kusyuknya dengar.. padahal tak faham.. hahaha
soalan senang pon tak tahu ker? dia tanya nama ko sapa..
ini makan suap ni.. rasuah.. rasuah..
penatnya nak jalan.. pakai roda lagi bagus..
kami pon penat juga.. duduk bawah jer la...
ini awak buat macam ni.. …

Pesanan 1: Tanpa sedar doa tiada duit

Image
Assalammualiakum dan salam sejahtera..
Kali ni mari kita berbicara tentang duit.. Biasa la..
Perkara penting dalam dunia sekarang ni..
Semua benda nak kena guna duit.. Masuk toilet pon kena duit.. Hehehe...
Seperti biasa.. Kita sentiasa mahukan duit yang banyak...
Nak jadi orang kaya.. Nak ada kereta mewah.. Rumah besar.. Lama-lama hidung pon besar.. Hehehe.. Lawak jer...
Seperti tajuk kat atas tu.. Perhatian diberikan dalam kata-kata yang kita keluarkan..
Bila orang tanya tentang kewangan kita...
Dengan spontannya kita akan jawab "aku mana ada duit".. "Aku tak dak duit".. Walaupun ketika itu.. Kita punyai wang.. Haaaa... Sebab kita takut orang suruh kita belanja atau nak pinjam duit dekat kita... Kalau ada sebab-sebab lain.. Tak tahu la.. Huhuhu.. Itu dia punya hal.. Huhuhu..
Tapi bagi mereka-mereka yang suka kata macam tu.. Apa kata kita cuba tinggalkan tabiat tu.. Sebab kata-kata itu satu doa.. Kalau kita selalu cakap macam tu.. Setiap masa kita akan rasa duit…

Video UiTM Attachment 2013

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera..
syukur Alhamdulillah kerana aku sekali lagi diberikan kepercayaan untuk buat video attachment student UiTM di IJN..
kali ni aku diberitahu awal-awal tetapi idea untuk menghasilkan video langsung tak dapat dikeluarkan..
mungkin aku juga sibuk dengan kerja-kerja harian.. sampailah waktu sehari sebelum hari terakhir mereka di IJN.. start masuk kerja saja.. aku dengan Khairul Amri duduk bersama memikirkan idea yang nak diguna pakai. sampailah ke petang kami buat.. masih belum siap..
pukul 7 dah pergi main futsal pula.. habis main dalam pkl 9..
aku balik ofis balik.. nak siapkan video budak-budak UiTM ni... tepat jam 12.. aku habiskan.. sebab tu dekat hujung-hujung video ni.. dah jadi macam bosan sikit..
aku punya la takut.. takut video ni tak menarik... sampai menggigil aku dibuatnya pagi-pagi tu..
awal-awal pagi dah ada program dengan doktor-doktor.. memang tak sempat la aku nak check balik video tu.. orang cakap.. redha jer la..
dan ini la video tu…