Posts

Showing posts from September, 2012

MuArA HaTi~~

Image
aku ni jenis yang susah nak layan lagu.. kalau layan pon lagu yang lama-lama.. jarang dengar lagu baru-baru ni.... tapi satu hari tu aku ada terdengar satu lagi ni.. rasa macam best la pulak lagu ni... and then apa lagi.. cari la lagu ni.. ohhh.. baru tahu lagu ni dato' siti nyanyi dengan hafiz.. sedap la pulak.. hehehe.. walaupon layan lagu ni.. tapi tak pernah pon tengok cerita dia.. ADAM & HAWA.. layan lagu jer sudah.. nak tengok cerita tu.. susah la sikit... rasa macam boleh masuk final JUARA LAGU jer ni.. hehehe... lirik dia best..


Rezeki.. OoOhh.. Rezeki...

Image
hhmmm... sejuk la pulak duduk dalam opis ni... hehehe.. biasa la kalau tak balik lagi ni...
buat OT ler.. atau nama panjangnya. OVERTIME.. kerja lebih masa... huhuu
dah 4 hari berturut-turut ni buat OT... sekadar mencari rezeki lebih... hehe..
masa tengah lepak-lepak buat kerja.. tiba-tiba member opis buka radio dengar bajet 2013..
waaahh... part yang ditunggu.. mesti la bonus kan.. tapi aku bukan kerja kerajaan pon..
saja jer nak dengar.. banyak mana bonus mereka dapat... sekali dia umum.. sebulan setengah gaji.. waaahh..
ramai la yang bertepuk tangan(orang kerajaan ler).. hehehe..
mesti ada yang cakap.. kenapa kerajaan jer yang selalu dapat..
tak per la... itu rezeki mereka.. setiap orang ada rezeki masing-masing..
kuatnya usaha seseorang tu dalam pekerjaan.. insyaallah ada rezeki yang akan datang..
tak semestinya dalam bentuk wang ringgit sahaja.. banyak lagi bentuk rezeki tu akan datang..
jadi.. jangan la kita yang kerja swasta ni rasa cemburu atau jeles dengan orang kerajaan..
bi…