Posts

Showing posts from 2012

dalam mood jiwangkah ini?

Image
hmmm...
bercakap pasal jiwang ni..
ramai orang tak mengaku dia jiwang.
tambah-tambah budak lelaki.. punya la ego.. kononnya dia lah rock sejati..
tapi bila putus cinta.. aiiyyyooo...
what happen bro.. lagi teruk menonggeng dari perempuan..
tak salah ada perasaan jiwang dalam diri..
tapi tak perlu la ditonjolkan setiap masa.. bukan apa.. nanti kawan-kawan rasa rimas..
nak digelar mat bunga ker..? hahaha.. seronok ek dapat nama samaran tu..?
jadi bunga la pulak kan...

selalunya jiwang ni dikaitkan dengan lukisan.. lagu.. percakapan..
tapi ada juga yang layan lagu rock.. tapi jiwanya.. lembut..
bak kata kumpulan jambu.. muka legend tapi hati kiut.. hahahha.. jadi untuk para-para sakura dengan para-para jejaka... jangan la terlalu ego sangat nak berlagak cool.. ada masanya jiwa kita akan tersentuh dengan perasaan-perasaan ni..

aku pon tak tahu la kenapa aku buat post jiwang ni.. mungkin sebab kawan-kawan sekeliling aku sekarang berada dalam mood jiwang kot.. hahaha.. bukan senang nak jadi …

cabaran baru.. azam terlatih.. semangat terbina..

Image
ini la faris.. semoga berjaya.. buktikan pada orang lain... 
salam satu malaysia.. hahaha..
ok la.. kali ni aku ada satu target baru..
iaitu melatih faris menjadi lebih fit..
dalam kiraan aku.. jika faris betul-betul bersedia dan sanggup..
aku minta masa dalam 6 bulan untuk dia jadi lebih tegap dari sekarang..
bukan mudah untuk kita sakitkan badan-badan kita...
ada orang yang selalu cakap kat mulut saja.. tapi buatnya tak pernah..

jadi aku cabar diri aku untuk latih faris turunkan berat badan dia..
semoga latihan ni berjalan lancar la..
dan harap minda faris menjadi lebih kuat.. sebab bila badan dah sakit.. mental kita akan menjadi lemah..
jadi faris sendiri perlu berjuang untuk kuatkan mental dia..
aku hanya dapat menolong apa yang patut saja..

sebenarnya senaman ni mudah saja.. tak susah pon.. dalam rumah pon boleh buat..
cuma nak dengan tak nak saja.. ramai yang nak badan cantik.. tapi malas usaha..
dari situ kita dah boleh tengok keperibadian seseorang..
disebabkan faris semangat …

MuArA HaTi~~

Image
aku ni jenis yang susah nak layan lagu.. kalau layan pon lagu yang lama-lama.. jarang dengar lagu baru-baru ni.... tapi satu hari tu aku ada terdengar satu lagi ni.. rasa macam best la pulak lagu ni... and then apa lagi.. cari la lagu ni.. ohhh.. baru tahu lagu ni dato' siti nyanyi dengan hafiz.. sedap la pulak.. hehehe.. walaupon layan lagu ni.. tapi tak pernah pon tengok cerita dia.. ADAM & HAWA.. layan lagu jer sudah.. nak tengok cerita tu.. susah la sikit... rasa macam boleh masuk final JUARA LAGU jer ni.. hehehe... lirik dia best..


Rezeki.. OoOhh.. Rezeki...

Image
hhmmm... sejuk la pulak duduk dalam opis ni... hehehe.. biasa la kalau tak balik lagi ni...
buat OT ler.. atau nama panjangnya. OVERTIME.. kerja lebih masa... huhuu
dah 4 hari berturut-turut ni buat OT... sekadar mencari rezeki lebih... hehe..
masa tengah lepak-lepak buat kerja.. tiba-tiba member opis buka radio dengar bajet 2013..
waaahh... part yang ditunggu.. mesti la bonus kan.. tapi aku bukan kerja kerajaan pon..
saja jer nak dengar.. banyak mana bonus mereka dapat... sekali dia umum.. sebulan setengah gaji.. waaahh..
ramai la yang bertepuk tangan(orang kerajaan ler).. hehehe..
mesti ada yang cakap.. kenapa kerajaan jer yang selalu dapat..
tak per la... itu rezeki mereka.. setiap orang ada rezeki masing-masing..
kuatnya usaha seseorang tu dalam pekerjaan.. insyaallah ada rezeki yang akan datang..
tak semestinya dalam bentuk wang ringgit sahaja.. banyak lagi bentuk rezeki tu akan datang..
jadi.. jangan la kita yang kerja swasta ni rasa cemburu atau jeles dengan orang kerajaan..
bi…

wedding di pahang...

Image
alhamdulillah...
nampaknya setiap pengalaman akan memberikan aku banyak pengajaran..
pada 27 Mei 2012.. aku sekali lagi dapat merasai pengalaman untuk menangkap gambar pengantin..
peluang yang diberikan ini tidak akan dipersia-siakan...
bak kata pepatah.. kalau tak dipecahkan buyung, mana nak dapat sagunya.. hehehe...
bermula dari perasaan ingin menolong.. bertukar menjadi tugasan yang hebat..
perasaan apabila menjadi tunjang utama dalam menjayakan sesi bergambar..
perasaan bercampur baur kerana gambar-gambar hendaklah cantik agar dapat memberi kenangan kepada pasangan pengantin...
mujur masih ada kawan-kawan yang membantu memberikan idea dan pandangan..
maka berjalan la sudah segalanya..
antara aktiviti la disana:-

adat di kampung ler.. gotong-royong.. hehehe
Jangan lepaskan peluang.. tolong juga yer.. hehehhe...
pakcik deejay kita.. asik lagu kelantan jer bang.. huhuhu..
sedap pengantin kita makan.. bersuap lagi tu.. hehehe...
jelingan kasih sayang.. hehehe.. semoga berbahagia..
macam bia…

CiNtA Oh~ CiNtA..

Image
sukanya kita bila berbicara tentang cinta.. tetapi cinta itu memerlokan banyak kesabaran..
bukan senang nak mengharungi perasaan cinta.. orang yang tabah juga kadang-kadang akan terjatuh juga apabila gagal dalam bercinta... sedar tak sedar.. telah banyak cinta yang kita lalui dari kita kecil sehingga kita besar.. suka kan.. boleh buat senyum sampai ke telinga kalau teringat tentang cinta..

zaman sekarang ni seolah-olah kita perlu untuk bercinta.. kalau tak.. kita akan rasa kekurangan dari orang lain..
bagi diri kita.. "saya perlu ada bf atau gf".. dah macam sesuatu benda yang perlu dah sekarang.. hehehehe.. biasa la.. benda seronok..(yeker?) hahaha..

kadang-kadang kita tengok budak-budak sekolah bercinta.. dah macam suami isteri dah.. punya la kemaruk dalam bercinta.. hehehe..(aku budak baik dulu)... tak salah nak bercinta.. tapi perlu ada tahapnya.. jangan masa mula-mula bercinta dah level high.. takut nanti bila dah lama.. mula la rasa jemu dan bosan.. biar kita bermula d…

Rajin!! Rajin!! Rajin!!!

Image
hai.. salam 1Malaysia.. hehehe.. rasanya dah lama jugak tak update blog ni.. biasa la.. semenjak dah bekerjaya ni.. bukan senang nak ada masa.. (alasan ker tu?) hehehe.. bukan apa.. disebabkan badan letih bila balik kerja, banyak benda tak dapat difikirkan lagi kecuali tidur jer la.. hahaha.. rasanya dah sampai masanya kena berubah.. sampai bila nak jadi macam ni kan.. balik kerja ja tidur.. balik kerja ja tidoq(alamak.. terkeluar bahasa kedah ni..) hahaha..

sekarang ni pon dah tak macam dulu lagi.. dulu ramai kekawan boleh diajak berjalan-jalan.. sekarang duduk rumah ja.. rindu pulak zaman remaja dulu.. hehehe.. (sekarang bukan dah tua.. cuma dewasa) hehehe... berbalik kepada tajuk atas ni la kan.. agak-agak macam mana la kita dapat merajin kan diri kita ni.. selalunya kita akan ambil sikap malas.. contohnya... malas nak buat kerja.. malas baca buku.. malas masak.. malas mandi(ini bukan aku.. hehehe)

jadi kena la muhasabah diri sendiri.. agar dapat merajinkan balik diri sendiri.. aku …

Honda Civic 2.0 idaman kalbu

Image
huhuhu.. tajuk dia gempak kan.. kereta ni merupakan kereta idaman aku kot.. hari-hari orang lain duk layoq depan mata aku... tahu ka layoq tu apa..? hahahaha... maknanya duk tayang la.. hari-hari duk nampak orang lain naik... aku nak naik tak tahu la bila lagi... huhuhu..  aku minat sebab... nampak smart kot.. hahahaha.. tak tahu la kalau ada perasaan nak berlagak tu datang sekali.. tapi tak la jugak.. sebab aku minat dah lama kot.. kadang-kadang kita kena la pasang impian kan untuk memiliki apa yang kita hajati..

jom kita hayati sikit kereta ni.. huhuhu.. tengok la dia punya enjin.. macam dah sapu minyak sapi ja.. hahaha.. aku kalau jadi pengomen kereta-kereta.. comfirm fail.. sebab tak tahu apa langsung.. tahu nak guna ja.. hehehehe... tapi kalau tengok enjin dia pon dah rasa macam nak sangat beli kan.. tak pa.. kumpul duit bebanyak dulu.. lepas tu baru le sambaq terus kereta idaman ni.. hehehehe..

bila tengok banyak-banyak kali... rasa ketaq habis badan-badan... macam nak p kedai.…

Jannah Kawen...

Image
haaa... apa macam.. lama tak menaip blog ni.. hahahaha.. rasa macam tadak idea la pulak.. hehehhee... berkaitan dengan tajuk kat atas tu.. Jannah atau pangkat dia makcik la.. dah melangsungkan majlis perkahwinan di rumah Tok Wan pada 17 Mac 2012 haritu.. Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan cuaca pada hari tu memang cerah la walaupon petang-petang sikit tu macam hujan sikit.. tapi sekejap jer la.. hahaha... Macam biasa.. aku dengan kamera kesayangan aku  pon memulakan la sesi tembak-menembak ni.. dan ada la sikit hasil-hasilnya.. huhuhuhu...

sebelum Majlis makan-makan bermula atau ketibaan pengantin lelaki la.. Bacaan Yaasin dan doa selamat dimulakan dahulu.. untuk kita sama-sama berdoaa agar pasangan pengantin ini akan berbahagia sehingga ke akhir hayat... masa berdoa tu la kita kena memohon dengan sepenuh hati.. tengok la Uncle Net berdoa macam mana... penuh kekusyukan.. huhuhu...

selepas selesai berdoakan dan bacaan Yassin.. apa lagi.. mari kita menjamu selera la.. haha…