Posts

Showing posts from November, 2012

dalam mood jiwangkah ini?

Image
hmmm...
bercakap pasal jiwang ni..
ramai orang tak mengaku dia jiwang.
tambah-tambah budak lelaki.. punya la ego.. kononnya dia lah rock sejati..
tapi bila putus cinta.. aiiyyyooo...
what happen bro.. lagi teruk menonggeng dari perempuan..
tak salah ada perasaan jiwang dalam diri..
tapi tak perlu la ditonjolkan setiap masa.. bukan apa.. nanti kawan-kawan rasa rimas..
nak digelar mat bunga ker..? hahaha.. seronok ek dapat nama samaran tu..?
jadi bunga la pulak kan...

selalunya jiwang ni dikaitkan dengan lukisan.. lagu.. percakapan..
tapi ada juga yang layan lagu rock.. tapi jiwanya.. lembut..
bak kata kumpulan jambu.. muka legend tapi hati kiut.. hahahha.. jadi untuk para-para sakura dengan para-para jejaka... jangan la terlalu ego sangat nak berlagak cool.. ada masanya jiwa kita akan tersentuh dengan perasaan-perasaan ni..

aku pon tak tahu la kenapa aku buat post jiwang ni.. mungkin sebab kawan-kawan sekeliling aku sekarang berada dalam mood jiwang kot.. hahaha.. bukan senang nak jadi …

cabaran baru.. azam terlatih.. semangat terbina..

Image
ini la faris.. semoga berjaya.. buktikan pada orang lain... 
salam satu malaysia.. hahaha..
ok la.. kali ni aku ada satu target baru..
iaitu melatih faris menjadi lebih fit..
dalam kiraan aku.. jika faris betul-betul bersedia dan sanggup..
aku minta masa dalam 6 bulan untuk dia jadi lebih tegap dari sekarang..
bukan mudah untuk kita sakitkan badan-badan kita...
ada orang yang selalu cakap kat mulut saja.. tapi buatnya tak pernah..

jadi aku cabar diri aku untuk latih faris turunkan berat badan dia..
semoga latihan ni berjalan lancar la..
dan harap minda faris menjadi lebih kuat.. sebab bila badan dah sakit.. mental kita akan menjadi lemah..
jadi faris sendiri perlu berjuang untuk kuatkan mental dia..
aku hanya dapat menolong apa yang patut saja..

sebenarnya senaman ni mudah saja.. tak susah pon.. dalam rumah pon boleh buat..
cuma nak dengan tak nak saja.. ramai yang nak badan cantik.. tapi malas usaha..
dari situ kita dah boleh tengok keperibadian seseorang..
disebabkan faris semangat …