cabaran baru.. azam terlatih.. semangat terbina..



ini la faris.. semoga berjaya.. buktikan pada orang lain... 

salam satu malaysia.. hahaha..
ok la.. kali ni aku ada satu target baru..
iaitu melatih faris menjadi lebih fit..
dalam kiraan aku.. jika faris betul-betul bersedia dan sanggup..
aku minta masa dalam 6 bulan untuk dia jadi lebih tegap dari sekarang..
bukan mudah untuk kita sakitkan badan-badan kita...
ada orang yang selalu cakap kat mulut saja.. tapi buatnya tak pernah..

jadi aku cabar diri aku untuk latih faris turunkan berat badan dia..
semoga latihan ni berjalan lancar la..
dan harap minda faris menjadi lebih kuat.. sebab bila badan dah sakit.. mental kita akan menjadi lemah..
jadi faris sendiri perlu berjuang untuk kuatkan mental dia..
aku hanya dapat menolong apa yang patut saja..

sebenarnya senaman ni mudah saja.. tak susah pon.. dalam rumah pon boleh buat..
cuma nak dengan tak nak saja.. ramai yang nak badan cantik.. tapi malas usaha..
dari situ kita dah boleh tengok keperibadian seseorang..
disebabkan faris semangat untuk berubah..
aku pon gembira dapat membantu dia jalankan senaman..

buat masa sekarang aku tetapkan setiap malam dia perlu lakukan push up dan sit up..
itu ja dulu untuk permulaan.. aku letakkan syarat 15 - 10 - 8... dengan syarat ni.. aku cuba bagi dia berehat sekejap dari buat berterusan.. pada hari pertama.. faris dapat lakukan 5-2-0.. ini dah cukup bagus bagi mereka yang berada pada titik permulaan.. walaupon tak mencapai sasaran.. kita jangan terlalu memaksa dia.. takut nanti ada yang tercedera..

lepas habis buat push up.. suruh faris buat sit up plak.. kali ni sama juga kiraan dia.. yang ni faris dapat buat penuh la.. kalau ada dorongan yang kuat.. mesti boleh hadapi punya la..
tahu ker sit up macam mana.? hahaha.. kejap.. nak letak gambar juga la bagi nampak..
hahaha.. bukan senang nak buat semua ni.. tapi kalau ada semangat dengan azam yang kuat.. rasanya tak dak masalah untuk mencapainya.. bukan kena buat banyak-banyak pon... sebelum tidur buat sikit.. supaya badan kita nampak lebih sihat..



semalam merupakan hari ketiga faris.. aku bawak dia pi jogging.. hahaha.. walaupon badan aku tengah sakit masa tu.. tapi aku tak nak bagi dia putus asa.. aku bawa juga bagi dia jogging.. semangat jangan kasi pudar bang... lokasi jogging mesti la tasik titiwangsa.. nak tahu kenapa jauh sangat pergi.. sebab ada orang lain jugak semangat nak jogging sama.. sebab tu kena pi sampai sana.. mula-mula aku bajet mereka dua boleh jogging satu pusingan saja.. tapi tengok-tengok dapat jogging dua pusingan.. ini petanda yang baik.. huhuhu.. sampai situ dulu cerita ni.. kita akan tengok keputusannya lepas ni.. boleh sampai target tak.. hehehe.. doakan semoga faris berjaya.. hehehe..

Comments

  1. wah..kemain ko nak latih si Faris noo..
    jurulatih berbayar ke. haha

    ReplyDelete
  2. biasa la.. tolong kawan2.. huhuhu..
    free ja ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tempat Syiok - Bangi Sentral Syurga para Hijabster!!

Idea untuk kerja sambilan/part time di Malaysia

Pesanan 1: Tanpa sedar doa tiada duit