Adakah kekurangan kita masa?

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Rasanya dah lama tak update apa-apa kat sini,
tak tahu la sama ada terlalu sibuk atau tidak ada mood nak buka blog.
kadang-kadang rasa macam ada idea nak menulis tapi akibat kekangan masa,
niat itu dilupakan begitu saja.

Dari sini kita boleh lihat, semakin kita dewasa semakin banyak tanggungjawab yang perlu kita lakukan.
tidak lagi sama seperti kita dialam kanak-kanak dan remaja dahulu, begitu banyak masa dihabiskan dengan kawan-kawan seperti melepak dan bersuka ria.

adakah kita semakin kekurangan masa?
24 jam sehari itulah yang dilalui dari kecil sehingga kita dewasa,
cuma membezakannya adalah tanggungjawab yang dipikul.
semakin banyak yang perlu dipikul dalam seharian.

jadi apa yang perlu dilakukan adalah.....
aku perlu pelajari bagaimana cara menguruskan masa.
kerana masa itu beharga dan jangan membazirkannya..
hehehe.. terima kasih..

Comments

Popular posts from this blog

Tempat Syiok - Bangi Sentral Syurga para Hijabster!!

Idea untuk kerja sambilan/part time di Malaysia

Pesanan 1: Tanpa sedar doa tiada duit