Ke Mana Hala Tujunya?

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

hehehe... dah lama juga tak jengok ke sini.. sebab sejak dua menjak tiga menjak ni (tiru lawak dalam filem) agak busy sikit. maklum la, banyak pula kerja nak dibuatnya. Hehehe.. anda semua sihat ker? mesti la sihat sejahtera kan (kita doakan yang terbaik)... setelah sekian lama berfikir, tiba-tiba terlintas di fikiran tentang ke mana kah hala tuju aku sebenarnya.. Masih mencari disini.. disana.. disitu.. mungkin ramai juga kan pernah alaminya... eh? yer ker tak pernah?.. hehehe.. Bukan tak pernah bersyukur dengan apa yang ada.. tapi dengan zaman yang semakin mencabar ni.. kita perlu ada matlamat juga.. dan perancangan tentang kehidupan kita.. sebab aku pernah terdengar ayat yang selalu orang ungkapkan.. "JIKA KITA GAGAL MERANCANG, KITA MERANCANG UNTUK GAGAL". Jadi, sudah tahu ker ke mana hala tuju kita untuk menghadapi dunia yang semakin mencabar ni.. Mari sama-sama kita berfikir sejenak dan mula menilai diri sendiri untuk kita lebih memahami apa yang kita mampu rancang bagi menjalani kehidupan ini.. Terima kasih la sebab sudi baca.. hehehe...

Comments

Popular posts from this blog

Tempat Syiok - Bangi Sentral Syurga para Hijabster!!

Idea untuk kerja sambilan/part time di Malaysia

Pesanan 1: Tanpa sedar doa tiada duit