....IsTaNa SaNgKuT...

"cepat.. cepat... buat benteng... ombak datang...."
huhuhuhu....
hairy menjerit macam tu la bila kami buat istana pasir kat tepi pantai....
kami bersama-sama buat istana pasir...
kami beri nama istana sangkut.....
sebenarnya ada pengertian dalam maksud ni...
hehehe...
dari apa yang boleh kita lihat dalam kehidupan...
membina istana ni macam kehidupan kita....
susah payah kita bermula nak bina kan kebahagiaan dalam hidup....
bina benteng la... ombak datang la...
ala.. macam bercinta jugak la..
nak ja bahagia dengan pasangan masing-masing kan...
disamping tu ada banyak dugaan yang datang... jadi bina la benteng supaya nak jaga hubungan tu....
bila musnah sket istana tu... kita bina balik tempat yang runtuh..
haaa...kan lebih kurang sama ja kan.....


usaha buat istana sangkut.....



berjaya... cantik kan....


akhirnya bila kita sanggup berkorban dan bersusah payah... insyaallah kita dapat capai kejayaan walaupon penat dan lelah yang dilalui sungguh memeritkan. dengan kepritan ini lah dapat dijadikan pengajaran untuk jadi berjaya.......

Comments

Popular posts from this blog

Tempat Syiok - Bangi Sentral Syurga para Hijabster!!

Idea untuk kerja sambilan/part time di Malaysia

Pesanan 1: Tanpa sedar doa tiada duit