BoMbA.. NeNg NoNg NeNg NoNg..

Rumah terbakar panggil bomba..
bomba datang berlumba-lumba..

zaman kecil dulu selalu nyanyi lagu tu.. hehehe..
tapi sekarang susah la nak dengar...
bila nama kena hantar untuk kursus bomba..
aduh.. penat pula nak join..
tapi nak buat macam mana..
dah nama pun ikut arahan.. jadi paksa relakan hati jer la..
hahahhaa...
mula-mula pon dah  kantoi..
ingatkan hari isnin pergi..
tiba-tiba pukul 12.. baru tau kata hari ahad yang kena p.. pukul 2 pula tu..
bayangkan la kelam-kabut macam mana..
mula-mula pi.. aku tak kenal pon sapa yang join ni..
bayangkan la macam mana nak buat..
tiba-tiba nama kena petik jadi KK... tahu ker KK tu apa?
hahaha..
Ketua Kursus ler... hahaha..
tanjat titew..
dah seminggu pula kursus ni..
berat juga latihan yang bomba jalani..
baru aku tahu perasaannya macam mana..
hehehe.. yang sayangnya.. masa kat sana..
aku tak bawa DSLR aku..
aiyok.. ruginya...
tapi masa dah buat kat IJN.. aku bawa la DSLR aku...
antara paparan yang menarik... lihat la dibawah ni.. hehehe..

biasa la.. watak utama mesti aku punya.. hahaha...

 kebakaran berlaku kat kawasan ini.. jangan risau.. abang KK ada.. hahaha

 beratnya oooii.. makan apa tadi ni...

 inilah mangsa yang tak boleh berlajan... seret guna kain jer..

 pesakit? macam tak sakit ja tengok.. hahaha..

 macam ni la nak padam api.. sekali sembur ja.. hahaha..

 siapa cakap awek tak boleh padam api.. selamba jer ni...

 kan dah padam api tu.. bagi api lain pula.. huhuhu

 macam biasa la.. mesti ada test punya la.. nasib baik aku sempat tiru.. hahaha

 masa ni la aku berucap untuk melepaskan jawatan KK secara rasmi.. huhuhu..

 mesti gambaq aku tak dak.. sebab itu nasib jurukamera... hahahaha

 mereka ini lah yang telah berjaya mengharungi seminggu latihan bomba..

bagi mereka yang belum sertai lagi.. cuba la.. sangat menarik walaupon badan sangat letih.. tapi pengalaman yang sangat susah nak dapat ditempat lain.. apa-apa pon selamat maju jaya buat semua.. huhuhu...


Comments

Popular posts from this blog

Tempat Syiok - Bangi Sentral Syurga para Hijabster!!

Idea untuk kerja sambilan/part time di Malaysia

Pesanan 1: Tanpa sedar doa tiada duit