MaRi MendAki

hehehe... saja ja nak bagitahu hari tu aku g panjat bukit kat belakang puncak tu... dah lama aku xbersenam... tiba-tiba TAAT ajak p naik bukit plak.... dia cakap dah dekat 5 sem kot... tp xnaik2 lagi... maka bermula lah kisah kami berdua naik ke bukit itu....

haaa... tgk... muka dua2 orang dah macam apa lagi... yang taat cakap lutut ngan kaki dah nak tercabut... aku plak jangan kata la... jangtung nak meletup pon ada.... penat dia... hanya tuhan saja yang tahu... heheehe... tu la... dah lama sangat xbersenam... huhuhu... lepas ni kena p jogging selalu la sebab nak kena jaga stamina... hidup sihat... amalan kita.. hhehehe....

indahnya alam ciptaan tuhan ni kan... kita patut rasa bersyukur dengan segala rahmat yang dikurniakannya.. bukan senang nak dapat keadaan macam ni... itulah lumrah kehidupan... kadang2 kita dapat apa yang kita nak... tapi kadang ada jgk kita xdapat... tp masih ada benda yang kita xjangka kita akan dapat... kita dapat...

ala TAAT ni... orang nak bergambar... dia pon nak jgk... ish3... asalkan dia bahagia xpala... tangkap la jgk gambar dia.. itu pon penat nak kena ajar cara nak posing... hehehehe.. biasa2 sudah la TAAT... kalau dah ada org sayang tu.. xkemana punya la... huhuhu..... apa2 pon.. terima kasih diucapkan kepada TAAT yang mengajak aku naik... xsampai 5 minit.. kami kena lari turun sbb hujan.. huhuhuhu... penat gila siot.....

akhir kata dari diriku... marilah kita sama-sama menjaga bumi ini... jangan disebabkan kita... orang-orang akan datang xdapat kenikmatan dan keindahan bumi ini.... hargailah alam semesta kurniaan ilahi ini... kerana kita xmampu untuk menciptakannya... hanya ALLAH saja yang mampu... sekian terima kasih.. hehehehe...

Comments

  1. waaah. saya pun tak naik lagi bukit tu. entah bila.


    jagalah bumi!

    ReplyDelete
  2. pegi la naik.. sem depan dah sem akhir... hehehehe... bumilah hijau, aman sentosa....

    ReplyDelete
  3. untunglah naik bukit ngan taat... haha


    meh timbang sikit berapa kilo blog kamu ni...

    http://www.iwebtool.com/speed_test

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tempat Syiok - Bangi Sentral Syurga para Hijabster!!

Idea untuk kerja sambilan/part time di Malaysia

Pesanan 1: Tanpa sedar doa tiada duit